Internetinis kursas:

Kviečiame prisijungti į mėnesio trukmės internetinį kursą „Išbandyk augalinę mitybą“. Šiame kurse padėsime jums išbandyti subalansuotą augalinę mitybą kartu su mitybos specialistu Pauliumi Paulausku, augalinio maisto guru Audriumi Šidlausku ir sveikos gyvensenos praktike bei sąmoningos realybės kūrėja – Ieva Žigone.

TAI – MĖNESIO TRUKMĖS AUGALINIO MAISTO IŠŠŪKIS TAU!

Augalinė mityba labai stipriai populiarėja visame pasaulyje, daugybė žmonių įžvelgia augalinės mitybos naudą, keičia gyvenimo būdą, pagerina savo sveikatą, savijautą, net sportinius pasiekimus, tačiau didelė dalis nežino, kaip pereitį į tokią mitybą mūsų kūnui labiausiai tinkamu būdu, kokius produktus naudoti, kaip gaminti augalinį maistą, kad jis būtų ir skanus, ir sveikas, galiausiai, kaip visa tai paversti gyvenimo būdu – šis kursas bus atsakymas į visus aukščiau paminėtus klausimus.

KURSO METU:

• Išsamiai papasakosime, kuo pakeisti gyvūninės kilmės produktus (pienas, mėsa, kiaušiniai, žuvis, sviestas) į augalinės kilmės, taip, kad visiškai nenukentėtų skonis, maisto kokybė išaugtų, o kūnas dėkotų



• Pateiksime mokslu pagrįstą ir išanalizuotą informaciją apie augalinę mitybą ir jos naudą, taip, jog suprastų kiekvienas ir būtų lengva pritaikyti praktiškai

SUŽINOSITE:

• Kaip pasigaminti skanų ir sveiką augalinį maistą

• 

Kaip subalansuotai pereiti į augalinę mitybą ir užtikrinti, kad jūsų kūnas gautų visas reikiamas medžiagas



• Su kokiais iššūkiais susiduriama ir kaip jų išvengti maitinantis augaliniu maistu



• Kaip maitintis siekiant sportinių rezultatų

• Kokius papildus rekomenduojama vartoti



• Mitai apie augalinę mitybą

• Kaip išvengti kraštutinumų

KURSAS SKIRTAS VISIEMS, NORINTIEMS:

• 

Išbandyti augalinį maistą

• Pasisemti naujų idėjų ir žinių iš augalinio maisto receptų guru bei mitybos specialisto



• Subalansuoti mitybą


• Subalansuoti savo energiją ir kūno sveikatą



• Dar sąmoningiau kurti savo realybę



• Prisidėti prie visos planetos gerbūvio vystymo

Maistas, visų pirma, yra energija, todėl tai, ką valgome daro didžiulį poveikį mūsų kasdienei savijautai, ne tik fiziniame, bet ir energetiniame lygmenyje. Su augaliniu maistu gauname daug gyvos gamtos energijos, todėl ne tik kūnas jaučiasi geriau, bet ir mintys tampa šviesesnės, pozityvesnės – tokioje būsenoje daug lengviau materealizuojame savo tikslus, esame harmonijoje ir vienyje su aplinka.

Vartojant gyvulinės kilmės produktus, su maistu į mūsų struktūras patenka kančios, baimės ir streso energija, tai, be abejo veikia visą mūsų bendrą savijautą, mintis ir lemia dažnį, vibraciją iš kurios veikiame ir kuriame savo realybę. Todėl jei norite dar sąmoningiau kurti savo kasdienybę ir eiti per gyvenimą su didesniu lengvumu – rekomenduojame jungtis į kursą.

KURSĄ SUDARO:



• 10 augalinio maisto gaminimo pamokų, iš jų: 6 su Andriumi Šidlausku ir 4 su kurso svečiais (trukmė 1,5 – 2 val.)


• 4 teorinės paskaitos apie augalinę mitybą su mitybos specialistu Pauliumi Paulausku (trukmė – 1 val.)


• 4 meditacijos su Ieva Žigone (trukmė – 1 val.) 

KURSĄ VEDA:

Nepakartojamų augalinio maisto receptų autorius, maisto guru – Andrius Šidlauskas

„Augaliniu maistu maitinuosi jau 5 metus. Gaminu kasdieną jau daugelį metų. Man virtuvė – tai dar viena vieta, kurioje kūrybiškumas užvaldo iki užsimiršimo, kur karaliauja proceso spontaniškumas, be minčių, norų ar troškimų, kada lieka erdvės eksperimentams, kada vidinis kuždesys būna išgirstas, kai finale sunku prisiimti atsakomybę už autorystę. Kadangi gaminu be receptų, o iš pajutimo, patiekalai gaunasi vis kitokie, skirtingų skonių.



Didžiąją gyvenimo dalį gyvenau ir maitinausi „įprastai“, nesigilindamas, o jei ir gilinausi – tai vis kažkur pro šalį, kad tik skanu ir linksma būtų, bet vidinė tuštuma nugalėjo, ėmė ir užsipildė skausmu. Ieškodamas filmo vakarui, netyčia aptikau “Earthlings” filmo anonsą. Tos kelios minutės buvo tokios paveikios, kad gyvenimas ėmė ir apsivertė aukštyn kojom. Atsirado labai daug klausimų, į kuriuos nebuvo atsakymų. Žinojau tik viena – nebegaliu gyventi kaip vakar. Gyvūninės kilmės produktai pasitraukė iš šaldytuvo lentynų ir iš šeimos gyvenimo.



Kaip jaučiausi? Prastai, bet žinojau, kad trumpam. Su dideliu noru pažinti labai greitai atsirado informacija, knygos, žmonės, pasikeitė draugai, darbai ir visa aplinka tiesiog alsavo šviežumu ir išmintimi. 



Kaip jaučiuosi dabar? Lengvai. Ištirpo nereikalingi 15 kg, nustojo kamuoti vadinama skrandžio „rūgštis“. Pakeitus mitybą, keitėsi mąstymas ir pats kūnas – pastebėjau, kad pradėjus lanksčiau žiūrėti į gyvenimo situacijas, atsisakius kategoriškumų ir vertinimų, be jokių specialių mankštų ar jogos pratimų, kūnas tapo labai lankstus, be didelių pastangų išsitiesino stuburas, nugaros skausmai sumažėjo iki minimumo, liko mažiau minčių.



Ar bijau dėl sveikatos? Darausi kraujo tyrimus? Kasdien sportuoju? Keliuosi 4 ryto ir medituoju? – Ne. Supratau, kad visa tai buvo mano baimės išraiškos, noras kontroliuoti tai, kas man nepriklauso. Vietoj to, pradėjau telkti dėmesį į save, kas vyksta prote ir kūne. Ką signalizuoja tam tikri norai, pavyzdžiui, staigus noras suvalgyti varškės? Pasirodo, varškė „senajam aš“ reiškia baltymus. Reiškia, kūnui reikia baltymų, o ne varškės, nes tai tik vaizdinė asociacija. Todėl renkuosi brokolius, pupas, lęšius ir daugelį kitų augalų, kurie yra tikri, gryni ir neperdirbti baltymai. 

Viskas tampa daug paprasčiau, kai pastebi ir nebijai jausti, kai prisiimi atsakomybę už savo gyvenimą ir tampi tikru kūrėju – tada širdyje ramu.

Mitybos specialistas, projekto „Inovatyvi mityba“ autorius – Paulius Paulauskas


Tikrai ne visada buvau tas, kuris valgo sveikai ir tai buvo viena iš priežasčių, dėl kurios pradėjau padėti kitiems. Bet pirma turėjau padėti sau, pripažindamas, jog mano mityba nėra subalansuota ir pradėdamas ją palaipsniui keisti. Pirmieji susidomėjimai apie mitybą prasidėjo, kai buvau 16-likos ir pradėjau lankyti sporto salę. Pažintis su veganiška mityba prasidėjo prieš maždaug 4 metus, kai įkvėptas savo draugo vegetaro, nusprendžiau 21 dieną atsisakyti mėsos ir pažiūrėti, kaip jausiuos. Tuo metu gyvenime norėjosi naujų potyrių, nes buvau labai susikoncentravęs į asmeninį augimą ir visada buvau atviras išbandyti ką nors naujo. Tada prasidėjo ir pirmosios meditacijos, kvėpavimo pratimai, šalto dušo praktika ir kita.

Po šio eksperimento daugiau prie mėsos nesugrįžau, o kitų gyvūninės kilmės produktų atsisakiau per pusę metų. Vykstant šiems pokyčiams, vis labiau pradėjau gilinti savo žinias apie mitybą iš mokslinės perspektyvos, nes tuo metu studijavau sveikatos mokslus magistro programoje. Supratau, jog norėdamas padėti kitiems, pirmiausia, turiu pasirūpinti savo sveikata. Vėliau suvokiau, kad augalinė mityba svarbi ne tik mano sveikatai, bet ir visai mūsų planetai bei gyvūnams. Kai vyko asmeninis budimas iš šio sapno, suvokiau, jog dalintis sukaupta patirtimi ir žiniomis – mano gyvenimo misija. Pradėjau eiti šiuo keliu ir jaučiu didžiulį visatos palaikymą.

Esu baigęs sveikatos mokslus ir mitybos kursus, prieš 2 metus pradėjau konsultuoti žmones ir sudarinėti mitybos planus bei pradėjau vystyti savo projektą – „Inovatyvi mityba“. Per šį laikotarpį teko ir kitais būdais prisidėti prie veganizmo populiarinimo Lietuvoje: buvau Lietuvos veganų grupės administratorius, prisidėjau prie VegfestLT organizavimo, skaičiau paskaitas, rašiau straipsnius, dalinau interviu, dalyvavau podcast’uose, organizavau piknikus ir net buvau veganiško restorano direktorius. Augalinė mityba tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi ir gyvenimo būdu. Kurso metu galėsite užduoti klausimus, būsiu pasiruošęs atsakyti ir palaikyti jus viso kurso metu.

Sąmoningos realybės kūrėja – Ieva Žigonė


Visą vaikystę man buvo kalama į galvą, kad karvės pienas yra labai sveikas ir stiprina kaulus. Kas dieną turėdavau suvalgyti mažiausiai vieną jogurto pakelį, kai būdama 28 metų sužinojau, kad man diagnozuota kaulų retėjimo liga – osteoparozė. Nieko nesupratau, galvojau – „juk taip sveikai maitinuosi!“, tačiau man į rankas pateko kelios sąmoningumo knygos, kur perskaičiau, kad gyvūlinės kilmės maistas iš tikrųjų nėra toks sveikas ir pilnavertis, kaip visi sako, o karvės pienas – silpnina kaulus.

Pradėjau gilintis į mitybą, iš pradžių išsivaliau kūną pusantro mėnesio valgydama tik neapdorotą, žalią maistą. Pastebėjau, kaip ženkliai pasikeitė mano sveikata, sustiprėjo imunitetas ir atsirado daugiau energijos. Po kiek laiko vėl grįžau prie apdoroto maisto valgymo, tik vegetarinės mitybos, todėl maisto racione vis dar buvo daug pieno produktų. Nors labai norėjau atsisakyti pieno produktų, vis dėl to buvau stipriai prisirišusi.

Jaučiau nostalgiją iš vaikystės varškėčiams, sūriui ir pan., kol galiausiai vienos sąmoningumo praktikos metu išgyvenau, kokias kančias patiria karvė ir veršiukas, kuris gimsta pieno pramonėje. Pajaučiau, kiek daug kančios yra susikaupę tame maiste, tik žmonės to nemato – mes matome tik gražią pakuotę ir laimingas karvutes ant jų. Taigi, po šio patyrimo man pasidarė labai lengva atsisakyti pieno produktų ir šiuo metu su vyru propoguojame vien augalinę mitybą.

Toks maisto rėžimas mūsų kūnams yra labai tinkamas. Pastebėjome, kad energijos kiekis organizme ženkliai padidėjęs, neseniai atlikome kraujo tyrimus, kuriuose visi rodmenys puikūs! Netrūksta netgi B grupės vitaminų bei geležies, kurių dažniausiai trūksta daugumai visavalgių.

Esu įsitikinusi, kad augalinė mityba yra žymiai sveikesnė tiek mūsų kūnams, tiek visai planetai. Man asmeniškai svarbi ne vien mano sveikata, bet ir gyvūnų gerovė, todėl labai džiaugiuosi, kad kilo mintys įgyvendinti šį internetinį kursą ir parodyti žmonėms, kad galima maitintis labai skaniai ir sveikai, nevartojant žiauriausių pramonių produktų.

PRISTATOME KURSO SVEČIUS:

Restorano „Valgomasis“ bendrasavininkė – Agnė Aleno 

„Esu restorano bendrasavininkė, HoReCa srityje dirbu virš 16 metų, iš kurių 3,5 metų dirbau Tailande, ir jau 4 metus sukuosi savam versle. Su augaliniu maistu esu pažįstama jau nemažai metų, bet didesnis susidomėjimas atėjo po vieno Ievos Žigonės kurso. Pradėjau mažinti pieno produktų vartojimą, valgyti įvairius veganiškus produktus, pavyzdžiui, paštetą. Sakyčiau, esu 60% vegetarė, 35% veganė ir 5% peskovegetarė. Augalinis maistas yra pilnas skonių, spalvų ir mums labai naudingas. Tiems, kas dar yra mažai pažįstamas su augaline mityba, linkiu nebijoti pabandyti – tai tik gali pakeisti jūsų gyvenimą į geresnį. Savo paskaitos metu supažindinsiu, kaip galima lengvai pasigaminti pilnavertį augalinį maistą gyvenant su visavalgiu šeimos nariu ir kaip pasigaminti puikų naminį veganišką majonezą. Iki pasimatymo virtuvėje!


Sąmoningos mitybos praktikė, kurso „Meilė maistui“ vedėja – Ieva Padegimaitė
.

„Nuo paauglystės labai domėjausi mitybos tema, daug teko išbandyti, bet didžiausias pokytis įvyko emociniame lygmeny, kai transformavau vaikystėje patirtą traumą, išlaisvinau savo vidinę mažą mergytę, kuri užspausta galėjo mėgautis tik saldumynais, o kai išsilaisvinau, tiesiog dingo nenormalus noras saldumynams, o iš to gavau impulsą valgyti tai, kas man patinka, kas mano kūnui yra lengva ir gera. 

Išties, dabar valgau maistą su visišku pasimėgavimu ir džiaugsmu, o ir to maisto nebesinori tiek daug. Kaip išties pajusti maistą, totaliai visus skonius, kaip pasisotinti ir vistiek jausti lengvumą kūne, šiais dalykais pasidalinsiu kurso praktiniame užsiėmime „sąmoningas valgymas“, visi kartu naudodami mindfulness techniką leisime sau pasinerti į skonių įvairovę, tai tarsi mylėjimasis su maistu, pažadu. Su nekantrumu laukiu mūsų visų susitikimo.“ 

Šiuo metu Ieva veda online meditacinius užsiėmimus, jogos praktikas, kursus, organizuoja stovyklas bei veda asmenines konsultacijas.


 

Sveikos mitybos propaguotoja, įmonių „Vizirė“ ir „Ekodimensija“ įkūrėja bei savininkė  – Odeta Budrikė
.

„Esu Odeta Budrikė – įkūrėja ir savininkė dviejų sėkmingai veikiančių įmonių – „Vizirė” ir „Ekodimensija”. Ilgai dirbusi didelėse tarptautinėse kompanijose finansininke, prieš 10 metų įkūriau savo įmonę, kuri teikia įmonių steigimo ir buhalterines paslaugas, taip pat konsultuoja verslo ir mokesčių klausimais. Prieš 5 metus dėl sveikatos problemų ir negalėdama susilaukti trečio vaiko tapau vegane. Būtent perėjimas prie augalinės mitybos ir buvo tas lūžio taškas, po kurio prasidėjo kardinalūs gyvenimo pokyčiai: po dviejų mėnesių sveiko augalinio maisto, neišgėrus nei vienos tabletės, aš buvau visiškai sveika, o kraujo tyrimai idealūs. Tuo metu mane palaikė ir daug augalinės mitybos paslapčių perdavė Žaliosios virtuvės įkūrėja Dalia Gailienė. 

Atrodo tarsi akyse nušvito, pradėjom propaguoti ekologiją, atsisakiau alkoholio, pasukau sąmoningumo keliu, sukūriau Facebook grupę „Ekodimensija“, kurioje dalinuosi savo kurtais receptais, augalinės mitybos naujienomis, rašau straipsnius sąmoningumo temomis. Prieš metus išbandžiau ir pamėgau eterinius aliejus. Juos naudoju kaip alternatyvą cheminiams vaistams, maloniems kvapams namuose sukurti. O + linijos eterinius aliejus vis dažniau įlašinu ruošdama maistą. Jie pagerina virškinimą, suteikia patiekalams ypatingą skonį ir aromatą, perduoda mūsų kūnui visas naudingąsias augalo savybes, nors užtenka vos 1-2 lašelių. 

Didžiąją savo gyvenimo dalį buvau ligota ir žinau, ką reiškia užaugti skurde. Šiandieną esu sveika, trijų nuostabių dukterų mama, mylinti ir mylima žmona. Beje, mažoji į mūsų šeimą atėjo prieš metus, lyg apdovanojimas už pakeistą gyvenimo būdą. Šiuo metu gyvenu gausoje, kuria dalinuosi per savo asmeninę patirtį – organizuoju moterų popietes, sveiko maisto gaminimo pamokėles, įvairius sąmoningumo renginius. Pati nenustoju mokytis, lankausi ekotrenerystės ir sveikos gyvensenos seminaruose, stovyklose, internetiniuose kursuose. Šiandieną aš žinau, kad Žemėje klaidų ir atsitiktinumų nebūna – Mes kiekvienas galime keisti savo likimą!“

Paskaitoje parodysiu, kaip pasigaminti keletą itin sveikų ir skanių patiekalų! Morkų tortas su gvazdikėlių ir apelsinų eteriniu aliejumi bei šilauogių kremu:

.

Sušiai su „rūkyta lašiša“. Iš tikrųjų tai marinuotos morkos, iš kurių vėliau galima padaryti skanius smuštinukus:

.

.

Jau 20 m. metų augaliniu maistu besimaitinanti, žmonių ambasadorė ir dviejų vaikų mama – Daiva Visockienė
.

„Mano pažintis su maistu prasidėjo vaikystėje, kai vasaras leisdavau pas senelius kaime. Kaip ir dauguma tų laikų senelių, jie turėjo ūkį: augino kiaules, vištas, arklius. Niekada nepamiršiu skerdžiamos kiaulės cypimo, bėgiojančių be galvų vištų ir nuo juoko už pilvų susiėmusių brolio ir pusbrolio. Jau tada supratau, kad aš negaliu valgyti ką tik glostytos kiaulytės ar vištos, kuri ryte sudėjo kiaušinius. Bet aš buvau vaikas, todėl tik įstojusi į universitetą ir studijuodama filosofiją pradėjau tuo domėtis rimčiau. 
 
Pradžioje nevalgiau kiaulienos, paskui 2 metus sekė visos gyvulinės kilmės produktų atsisakymas. Tai buvo prieš 20 metų, kai nei restoranuose, nei prekybos centruose nė su žiburiu nerasdavai maisto skirto vegetarams ar veganams. Tais laikais tai buvo vadinama dieta, todėl daug domėjausi, skaičiau, rinkausi, kas man tinka. Buvo labai sunku, nes pasirinkimas, pavyzdžiui, universiteto valgykloje nebuvo labai platus. Mano pietūs būdavo kruopos ir daržovės. Kiekvieną dieną. Labiausiai gelbėdavo riešutai ir šokoladas, ir, žinoma, vakarienės namuose eksperimentuojant. 
 
Dabar aš dviejų nuostabių dukryčių mama, 20 metų maitinuosi augaliniu maistu. Per tuos 20 metų ne kartą teko girdėti pamokslus, kad susigadinsiu sveikatą, kad mano vaikai gims nesveiki, neišnešioti ir panašiai, bet abu nėštumai buvo pavyzdingi, kraujas normalus, maitinau abi dukrytes labai ilgai. Todėl visiems, kurie manęs klausia, kodėl taip nusprendžiau, kaip atsilaikiau, kai nėštumo metu man liepė valgyti mėsą, atsakau, kad reikia klausytis savo širdies, nes tik tu pats žinai ir jauti, kas tau geriausia. 
 
Šio kurso metu supažindinsiu jus su sveikais, bet lengvai pagaminamais patiekalais, kuriuos mėgsta ir vaikai. Todėl jei jums svarbu nustebinti savo šeimyną nauju ir sveiku patiekalu, kviečiu prisijungti ir išmokti gaminti kartu




KAIP VYKS KURSAS?

Visos paskaitos jau įvyko ir paskaitų įrašai yra uždaroje kurso dalyvių Facebook grupėje. Paskaitos prieinamos bet kada jums patogiu metu:

• Paskaitos apie augalinę mitybą su Pauliumi 

• Meditacijos su Ieva 

• Gaminimo pamokos su Andriumi 

• Kurso viešnių gaminimai (Ieva Padegimaitė, Agnė AlenoOdeta Budrikė ir Daiva Visockienė)

Prieš pradedant kursą, labai rekomenduojame peržiūrėti didelio populiarumo pasaulyje susilaukusį dokumentinį filmą apie augalinę mitybą – The Game Changers (2018)

ATSILIEPIMAI:

„Mūsų kelionė buvo tikrai įdomi, nors ir nespėjom koja kojon ir viską žiūrėjom iš įrašų. Vegetarai esam jau ilgokai, tačiau pieno produktai ėmė vis mažiau draugauti su mūsų pilvukais, tai labai apsidžiaugėm užmatę šį kursą. O ir žinių apie visas medžiagas, vitaminus ir kitus pokyčius keičiant mitybą labai reikėjo.

Kiekvieną gaminimą tiesiog apsilaižydavom pirštus (tikrai nesitikėjom tiek naujų skonių) ir pakartojom po kelis kartus. Daug produktų prilipo tikrai ilgam laikui: žmonai kakava su avižų pienu ir šiek tiek sojų grietinėlės – skaniausias iš visų kada bandytų būdų! Tuo taip pat labai džiaugiamės ir dėkojam.

Sulaužėm patys sau mitą, kad jei atsisakai kažkokio produkto, tai vis mažėja, arba net nebėra, ko valgyti. Dabar supratom, kad ne kažko atsisakom, o keičiam. Ir mūsų šaldytuvas paradoksaliai dar niekada nebuvo toks pilnas. O svarbiausia, gaminti ir vėl tapo įdomu ir smagu, nes jau buvo stipriai ir nuobodžiai nusistovėjusi ankstesnė patiekalų rutina.

Ir galiausiai, labai ačiū organizatoriams ir ypač Ievai, kad įkvepia mus, seka savo vidiniais impulsais ir drąsiai kuria naujus kelius, taip sakant išpildo posakį „Pats būk tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje“. – Martynas Norkus

„Esu jau keli metai „prijaučianti“ veganizmui, labiausiai dėl to, kad suprantu pramoninio gyvūnų eksplotavimo baisumus, ekologinę žalą ir netvarumą. Raudonos mėsos nevartoju jau seniai. Tačiau visiška vegane tapti trukdė įsitikinimas, kad tai labai apsunkins patiekalų planavimą (nesu nusiteikus mitybai ir gaminimui skirti labai daug laiko ir pastangų), be to galvojau, kad veganiškas maistas sveikas, bet nelabai skanus ir menka jo įvairovė, tad reikia ypatingo pasišventimo. Na, ir atvirai pasakius, atstumdavo kai kurių veganų labai atvirai išreikštas fanatizmas.

Šitas kursas galutinai sudėliojo „taškus ant i“. Įsitikinau nauda sveikatai per Pauliaus paskaitas (ačiū jam už kruopščiai atrinktą, koncentruotą, gerai pateiktą info), be to daugiau pasigilinau ir papildomai – turiu medicininį išsilavinimą, tad orientuojuosi mokslinėje informacijoje, tik iki šiol laikiausi tradicinės „sveikos mitybos piramidės“ gairių, kurią propaguoja tradicinė medicina.

Labai patiko Andriaus ir kitų gaminimo pamokėlės – smagu buvo ir žiūrėti, ir gaminti kartu, ir klausytis smagių, įdomių pokalbių. Gaminau kelis patiekalus (su laiku, manau, išbandysiu visus), iš kurių atsirado masė idėjų kitiems patiekalams ir supratimas, kad įvairovė yra daugiau nei pakankama, o gaminti visai nesunku. Na ir pamačiau kitokį veganizmo pateikimą – be fanatizmo, niekam neperšant, nieko nesmerkiant, tiesiog suteikiant informacijos, galimybę „pasimatuoti“ ir pačiam spręsti kiek tuo naudotis.

Ačiū visiems organizavusiems, pasidalinusiems žiniom, receptais. Daug širdies įdėta, labai gera atmosfera ir tikrai daug įkvėpimo. Man asmeniškai kursas tapo „krikštu“ ir labai tvirta motyvacija sąmoningam veganiškam gyvenimo būdui. Nepaprastai geras jausmas, kai savo mityba gali ne tik suteikti tai kas tau ir tavo šeimai geriausia, bet ir prisidėti prie planetos gerovės. – Lina Tvarijonavičienė

Tik išgirdus apie kursą, jaučiau, kad reikia man čia būti, nes labai norėjau keisti mitybą. Nors esu buvus vegetare 7 m. ir bandžiusi žaliavalgiaut ir veganiaut, bet paskutiniu metu būdama jau visavalge, galvojau, kad mažai, ką galiu valgyt valgant tik augalinį maistą ir ne tokia plati skonių ar patiekalų gama…

Tai va, pasirodo tikrai kursas buvo man būtinas, kad galėčiau pati pamatyt ir pajaust, kaip skaniai galima valgyt ir be pieno produktų ar mėsos, kokia plati įvairovė patiekalų, ir tiek daug atradimų! Negalėjau patikėt, koks super skanus augalinis sviestas, kefyras, ar kiaušinio skonį primenantis sumuštinis su avokadu ir atrasta juoda druska, tofu scramble, o dar kiek kitų patiekalų ar atrastų produktų…

Skanumėlis tikras man tai buvo su Wok keptuvės daržovėm ir baltų grybų… Skonis tikrai įspūdingas, kaip kinų restorane, tik geriau. Nesigailiu ir nusipirkus Wok keptuvę, nes darysiu variacijų tikrai dar daug su ja. Summer rolls’ai irgi nerealūs, su ypatingu padažiuku, net dabar seilės susirinko, ai, dar falafeliai verti grieko tikrai. Tiesa, dar ne visus spėjau patiekalus pasigaminti, bet dar bandysiu būtinai, manau tortas ir sušiai bus labai geri…

O šiaip, be maisto tikrai super paskaitos. Pauliaus paskaitos buvo ir labai informatyvios ir įdomios, Ievos meditacijos, kaip visada, labai malonios ir širdį atveriančios. Na visa ši gama – tiesiog kažkas vau. Mano lūkesčius viršijo su kaupu. Pasiilgsiu tų nuoširdžių pokalbių ir gaminimų, pasidalinimų įdomiais atradimais.

Tiesa nuo pirmų dienų ir nebevalgau pieno ar mėsos produktų, nebent paragaudavau kokio deserto su pieno produktais svečiuose, bet irgi jausdavau, kaip pučia pilvą po to, o dar toks pliusas, kad pirmom savaitėm labai valėsi veido oda. Pašviešėjo oda bei akys. Be to ir keli kilogramai nukrito, kuo labai džiaugiuosi. Ačiū jums visiems ir ypač Ievai, kad organizavai tokį kursą ir eini taip, kaip veda širdis – Dalia Vaicianavičienė

Sakiau ir sakysiu, kad labai labai džiaugiuosi šiuo kursu. Kai tik jis pasirodė – iškart įsigijau. Va čia tai galvoju tikrai bus įdomu – pradėsiu ir aš gaminti. Aš iš tų, kurios nemėgsta gaminti. Vaikai gyvena atskirai, nėra kam, o pati galiu ką ir labai paprasto ir greito, bet… norisi gardžiai.

Tai dabar jau valgau gardžiau ir gaminuosi vis dažniau. Šį vakarą pasigaminau makaronus su sojos faršu – mmmmm, kaip gardu. Tiek daug naudingos informacijos, meilės, džiaugsmo ir relakso buvo iš vedėjų ir svečių. DIDELIS AČIŪ! Ir laukiu labai Kalėdinio kurso! – Vera Vytene

Įžvelgiu didelę vertę šiame kurse: Daug įdomių žinių apie maistingumą, suderinamumus, receptų gausa, meditacijas – viskas super. Esu didžiulėje dėkingumo bangoje. Aš buvau visavalgė, paskui žaliavalgė, veganė, vegetarė… Praėjau visus etapus nuo kovojimo, smerkimų, bandymų įrodyti kažką kažkam, įsitikinimų, programų.

Atėjau iki tokios stadijos, kad nesvarbu, kas, ką valgo – tai jų pasirinkimai, reikia mylėti artimą, nes mes vienaip ar kitaip esame vienis, o tu gali tik būti pavyzdžiu. Ir aš esu dabar tokioje būsenoje, kad nebebūnu griežta sau, o viską darau iš pajautimo, klausausi kūno signalų, retkarčiais suvalgau žuvies ir nekaltinu savęs, o priimu, kaip signalą, kad šiuo metu taip reikia. Mano patiekalai visada yra ne tik maistas ant stalo, kurį „suryjame“ be jokio malonumo.

Stengiuosi, kad mūsų šeimos lėkštėse būtų energija užkrautas maistas, į kurį sudedu dėkingumą, meilę, pozityvą, švarą, pagarbą, pasitikėjimą, nuoširdumą. Man maistas yra daug daugiau nei pavalgymas. Per maistą mes ištransliuojame labai daug energijos, tad turime suvokti, kad visuomet gaminti reikia su meile, dėkingumu ir ramumu. Ačiū visiems, kurie dalijosi žiniomis.

Siunčiu jums daug meilės lietaus. Visų patiekalų dar nespėjau išragauti, bet būtinai pagaminsiu. Mėgstamiausi kol kas – marinuotas tofu ir Agnės summer roll’ai su riešutų  sveisto padažiuku – Jolanta Kugienė

Jei šiuo metu neturite galimybės mokėti pilnos sumos, rašykite mums el. paštu info@sanvaja.lt dėl galimybės mokėti dalimis.